Jsi voják. Na nepřátelském území. Všude kolem tebe je džungle. Nepřátelští agenti jsou ti v patách. Nad hlavou ti krouží drony s jediným cílem – zabít tě. 

     Máš ale i spojence. Čekají na rádiové spojení, abys jim sdělil svou pozici a oni tě mohli nasměrovat na nejbližší pláž. Tam tě bude čekat člun, který tě odveze do bezpečí. 

     Hlavním problémem je, že nevíš, jak rádiové spojení použít. Kdyby to uměl, byl bys za vodou. Spojenci by zmapovali tvou pozici, možná i poslali záchrannou jednotku. Ale tobě to nejde, jsi ztracený uprostřed džungle a nepřátelští vojáci jsou stále blíž…Už brzy tě dostanou…

   

     Džungle je svět. Často nepřátelský, plný pokušení, ale samozřejmě i dobrých věcí (tak jako džungle). Nepřítel je Satan a vojáci jsou jeho služebníci. Jsou ti v patách, aby tě dostali. Máš mnoho spojenců, dobrých lidí nebo andělů, ale především Boha. Stačí jen jedno – navázat spojení = modlit se. 

    Jenže tys to starobylé umění zapomněl. A přitom je to jediná věc, která tě může zachránit ze spárů nepřátel. K ničemu jsou ti v džungli všechny knihy, návody a manuály, ty potřebuješ reálného spojence, který ti ukáže cestu, pošle ti pomoc a vyvede tě ven. Jenom s ním musíš navázat spojení a požádat o pomoc. On zná celou džungli a dostane tě ven. Taková je realita, jsou jen dvě cesty. Buď navážeš spojení nebo zahyneš.